Isolatie Wijngaarden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wijngaarden? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals spouwmuren isoleren en naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je diverse informatie over isolatie Wijngaarden. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en glaswol isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wijngaarden-3366

 • Flinke besparing
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode3366
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je de populairste werkzaamheden om een woning in Wijngaarden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wijngaarden is interessant (plusminus € 910 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, dekens, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wijngaarden kost gemiddeld €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Dit levert op circa €880 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we verschillende mogelijke alternatieven. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Wijngaarden (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en een energiebewuste gemeenschap? Woning Wijngaarden isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. Dat komt neer op €1125 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wijngaarden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4300)
€805
(€6450)
€1230
(€8400)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€205
(€2250)
€300
(€3500)
Spouwmuur€230
(€1300)
€540
(€2575)
€910
(€3125)
HR++ glas€205
(€2950)
€315
(€4050)
€360
(€5075)
isolatie wijngaarden 3366

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wijngaarden?

Waarom mijn woning in Wijngaarden isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en NLE, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450, dat betekent een winst van 350, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Praxis, Formido, Multimate, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Mede door een subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Wijngaarden een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wijngaarden. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Wijngaarden wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wijngaarden voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Wijngaarden. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen