Isolatie Nieuw-Lekkerland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nieuw-Lekkerland? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Nieuw-Lekkerland. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals bodemisolatie en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-nieuw-lekkerland-2957

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder problemen met vocht
 • Minder uitstoot van CO2
 • Weinig geluid in de woning
 • Toekomstbestendig

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2957
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand vind je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Nieuw-Lekkerland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nieuw-Lekkerland kan erg voordelig (vanaf plusminus € 880 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven variëren rond €1800 en het rendement ligt op zo’n €255 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nieuw-Lekkerland kost doorgaans €5200. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1170. De potentiële besparing ligt op €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Het voordeel is grofweg €890 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog een aantal interessante uitvoeringen. Hierna benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nieuw-Lekkerland (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een bewuste gemeenschap? Woning Nieuw-Lekkerland isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. Dat komt neer op €1325 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuw-Lekkerland. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4300)
€805
(€7500)
€1010
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€290
(€1700)
€330
(€2850)
Spouwmuur€205
(€1000)
€450
(€2775)
€800
(€3150)
HR++ glas€220
(€2600)
€285
(€3150)
€450
(€4725)
isolatie nieuw-lekkerland 2957

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Nieuw-Lekkerland?

Waarom mijn woning in Nieuw-Lekkerland isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Delta en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hornbach, Formido, Multimate, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Nieuw-Lekkerland een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Nieuw-Lekkerland. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Nieuw-Lekkerland wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nieuw-Lekkerland voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Nieuw-Lekkerland. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen