Isolatie Kinderdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kinderdijk? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je waardevolle informatie over isolatie Kinderdijk. We bespreken vraagstukken over tochtprofielen en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-kinderdijk-2961

 • Lagere energierekening
 • Temperatuur in eigen hand
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2961
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je de aantrekkelijkste acties om je woning in Kinderdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kinderdijk is interessant (al vanaf +/- € 760 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €195 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn gemiddeld €1800 en het rendement ligt op zo’n €260 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kinderdijk kost +/- €4950. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1120. Het rendement is al snel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Dit levert op plusminus €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we verschillende mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Kinderdijk (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Woning Kinderdijk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. Dat komt neer op €1400 p/jaar. Hieronder tref je de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Kinderdijk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3100)
€715
(€5600)
€1240
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€245
(€2050)
€305
(€3450)
Spouwmuur€325
(€1275)
€750
(€2150)
€865
(€3575)
HR++ glas€195
(€2000)
€265
(€3825)
€390
(€5350)
isolatie kinderdijk 2961

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kinderdijk?

Waarom mijn woning in Kinderdijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525, waarbij u een besparing realiseert van €255, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige projecten als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach, Hubo, Formido. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Via subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Kinderdijk een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor opties in februari 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Kinderdijk. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Kinderdijk wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Kinderdijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Kinderdijk. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een prettige leefomgeving en bespaart veel energie. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen