Isolatie Bleskensgraaf

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bleskensgraaf? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van binnenmuren en isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je handige informatie over isolatie Bleskensgraaf. Je komt meer te weten over thema’s als triple glas en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-bleskensgraaf-2971

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Milieubewuste keuze
 • Snel te plaatsen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2971
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna ontdek je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Bleskensgraaf te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bleskensgraaf is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 960 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen fluctueren rond de €1950 en het rendement ligt op zo’n €265 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, folie, glaswol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bleskensgraaf kost plusminus €4500. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. De besparing loopt op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12800. Daarmee bespaar je pakweg €760 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog meer interessante alternatieven. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Bleskensgraaf (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste toekomst? Woning Bleskensgraaf isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. Dat komt neer op €1175 per 12 maanden. Hierna ontdek je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Bleskensgraaf. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3850)
€745
(€4600)
€930
(€8300)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€195
(€1800)
€370
(€3400)
Spouwmuur€220
(€1275)
€740
(€2150)
€880
(€3325)
HR++ glas€240
(€2275)
€330
(€4000)
€390
(€4925)
isolatie bleskensgraaf 2971

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Bleskensgraaf?

Waarom mijn woning in Bleskensgraaf isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Engie of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000 en dat levert gemiddeld op €265 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Dankzij opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Bleskensgraaf extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Bleskensgraaf. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Bleskensgraaf wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bleskensgraaf voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Bleskensgraaf. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen