Isolatie Streefkerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Streefkerk? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie van muren en dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna ontdek je bruikbare informatie over isolatie Streefkerk. We gaan aan de slag met thema’s als schuimstrips en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-streefkerk-2959

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2959
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna bekijk jij de meest toegepaste stappen om je woning in Streefkerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Streefkerk is betaalbaar (ongeveer € 940 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven fluctueren rond de €1800 en de winst ligt rond de €280 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Streefkerk kost plusminus €4600. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Het rendement is al snel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Daarmee bespaar je circa €880 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast bestaan er nog een aantal rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Streefkerk (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Streefkerk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. Dat is dus al gauw €1150 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Streefkerk. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€745
(€6700)
€1080
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€210
(€1900)
€335
(€3450)
Spouwmuur€280
(€1550)
€540
(€2550)
€870
(€3600)
HR++ glas€230
(€1850)
€285
(€3075)
€355
(€5050)
isolatie streefkerk 2959

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Streefkerk?

Waarom mijn woning in Streefkerk isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Delta en Vandebron, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3575 en geeft een besparing van €330 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Multimate, Karwei, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Streefkerk een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Streefkerk. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Streefkerk wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Streefkerk voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Streefkerk. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een prettige leefomgeving en bespaart veel energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen