Isolatie Groot-Ammers

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Groot-Ammers? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over isolatie Groot-Ammers. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie buitenkant gevel en thermische bruggen. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-groot-ammers-2964

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2964
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf zie je de aantrekkelijkste stappen om je woning in Groot-Ammers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Groot-Ammers kan zeer goedkoop (plusminus € 870 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €1825 en de besparing loopt op tot €240 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, dekens, icynene, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Groot-Ammers kost +/- €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12300. Het rendement is plusminus €850 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens onderscheiden we meerdere aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Groot-Ammers (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een groenere samenleving? Woning Groot-Ammers isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. Dat komt neer op €1375 (jaarlijks). Hieronder calculeren we de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Groot-Ammers. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4350)
€825
(€4900)
€940
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€275
(€2050)
€320
(€3300)
Spouwmuur€370
(€1500)
€530
(€2225)
€785
(€3550)
HR++ glas€200
(€2650)
€295
(€4000)
€350
(€5350)
isolatie groot-ammers 2964

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Groot-Ammers?

Waarom mijn woning in Groot-Ammers isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3650 en dat bespaart tot €290, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina ontdek je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Hubo, Gamma, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Mede door opties voor subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 25% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Groot-Ammers een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Groot-Ammers. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Groot-Ammers wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Groot-Ammers voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Groot-Ammers. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen