Isolatie Brandwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Brandwijk? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen als isolatie van de schuur of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Brandwijk. Denk aan vraagstukken over isolerende raambekleding en U-waarde. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-brandwijk-2974

 • Flinke besparing
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2974
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna vind jij de interessantste manieren om jouw woning in Brandwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Brandwijk is voordeling (om en nabij de € 820 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €1750 en het bespaart circa €195 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Brandwijk kost om en nabij de €5700. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1020. De potentiële besparing ligt op €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Daarmee bespaar je ongeveer €810 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zijn er nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Brandwijk (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige toekomst? Woning Brandwijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 per jaar. Op deze website vind je de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Brandwijk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3150)
€735
(€4500)
€910
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€185
(€2250)
€330
(€2700)
Spouwmuur€240
(€1725)
€720
(€2225)
€945
(€3475)
HR++ glas€240
(€2100)
€305
(€3075)
€395
(€5325)
isolatie brandwijk 2974

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Brandwijk?

Waarom mijn woning in Brandwijk isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Eneco of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850, dat betekent een winst van 280 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Praxis, Karwei, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Brandwijk een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Brandwijk. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Brandwijk wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Brandwijk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Brandwijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een optimale leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen