Isolatie Goudriaan

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Goudriaan? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering zoals isolatie van de kruipruimte en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Goudriaan. Denk aan topics als isolerende kozijnen en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-goudriaan-2977

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2977
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand check jij de meest populaire manieren om je woning in Goudriaan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Goudriaan is voordeling beginnend bij € 890 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1900 en je bespaart al snel €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Goudriaan kost +/- €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Het voordeel is circa €960 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Goudriaan (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Goudriaan isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. Dat komt neer op €1400 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl bekijk je de totale prijs in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Goudriaan. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3250)
€755
(€7450)
€980
(€9850)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€295
(€1800)
€320
(€2800)
Spouwmuur€310
(€975)
€510
(€2475)
€920
(€3075)
HR++ glas€210
(€2100)
€310
(€4175)
€385
(€4850)
isolatie goudriaan 2977

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Goudriaan?

Waarom mijn woning in Goudriaan isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor check je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse acties als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Formido, Gamma, Karwei, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Met behulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Goudriaan een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Goudriaan. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Goudriaan wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Goudriaan voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Goudriaan. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden jou een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen