Isolatie Oud-Alblas

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oud-Alblas? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen als bijv. isolatie buitenkant gevel en radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Oud-Alblas. Bijvoorbeeld thema’s als tochtwering en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oud-alblas-2969

 • Lagere energienota
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook geluidswerend
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2969
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop achterhaal je de meest populaire stappen om jullie woning in Oud-Alblas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oud-Alblas is financieel toegankelijk (rond de € 830 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1675 en de winst ligt rond de €195 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oud-Alblas kost gemiddeld €4700. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Dit levert op om en nabij €800 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei aantrekkelijke alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oud-Alblas (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning Oud-Alblas isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar. Onderstaand tref je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oud-Alblas. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4050)
€885
(€7250)
€1180
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€190
(€1600)
€315
(€2850)
Spouwmuur€395
(€1675)
€700
(€2625)
€820
(€3450)
HR++ glas€235
(€2100)
€315
(€3625)
€425
(€4850)
isolatie oud-alblas 2969

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over de isolatiespecialist in Oud-Alblas?

Waarom mijn woning in Oud-Alblas isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050, dat betekent een winst van 350 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Met behulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Oud-Alblas extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oud-Alblas. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Oud-Alblas wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oud-Alblas voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Oud-Alblas. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen