Isolatie Waal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Waal? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel zoals isolatie binnenkant gevel en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je nuttige informatie over isolatie Waal. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolerende raambekleding en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-waal-2968

 • De energienota gaat omlaag
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2968
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek je de interessantste manieren om een woning in Waal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waal is goedkoop (plusminus € 910 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €250 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €250, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Waal kost zo’n €5750. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. De winst is pakweg €820 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene interessante oplossingen. Hieronder bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Waal (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een bewuste wereld? Woning Waal isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. Dat is dus al gauw €1325 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Waal. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3900)
€845
(€6050)
€1150
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€285
(€2400)
€385
(€3250)
Spouwmuur€200
(€1625)
€720
(€2175)
€790
(€3550)
HR++ glas€210
(€2275)
€290
(€3700)
€405
(€4675)
isolatie waal 2968

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Waal?

Waarom mijn woning in Waal isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of NLE, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775 en dat bespaart tot €235 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand vind je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Door gebruik te maken van een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Waal een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Waal. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Waal wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is enkel glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Waal voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Waal. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen