Isolatie Molenaarsgraaf

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Molenaarsgraaf? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen als bijv. spouwmuurisolatie of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Molenaarsgraaf. Dit kan gaan om thema’s als triple glas en minerale wol. Meteen besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-molenaarsgraaf-2973

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimaal wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2973
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind jij de meest interessante werkzaamheden om een woning in Molenaarsgraaf te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Molenaarsgraaf is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 790 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1975 en het bespaart circa €250 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Molenaarsgraaf kost je zo’n €5300. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1000. De besparing loopt op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Het voordeel is plusminus €850, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog een aantal alternatieve vormen. Hierna bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Molenaarsgraaf (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Woning Molenaarsgraaf isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. De besparing komt neer op €1050 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Molenaarsgraaf. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3400)
€625
(€7000)
€920
(€9900)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€265
(€1700)
€345
(€3450)
Spouwmuur€230
(€950)
€450
(€2000)
€895
(€3650)
HR++ glas€215
(€2875)
€270
(€3950)
€440
(€5225)
isolatie molenaarsgraaf 2973

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Molenaarsgraaf?

Waarom mijn woning in Molenaarsgraaf isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050, dat betekent een winst van 200 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Praxis, Hornbach, Formido, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Via subsidies wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Molenaarsgraaf extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Molenaarsgraaf. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Molenaarsgraaf wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Molenaarsgraaf voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Molenaarsgraaf. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een optimaal leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen