Isolatie Langerak

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Langerak? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen als vloerisolatie en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Langerak. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals de spouw isoleren en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-langerak-2967

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • CO2 uitstoot beperken
 • Beschermt ook tegen brand
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2967
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl lees jij de meest toegepaste toepassingen om je woning in Langerak te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Langerak is interessant (vanaf ongeveer € 870 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Langerak kost zo’n €5550. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Daarmee bespaar je pakweg €950 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we verschillende rendabele uitvoeringen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Langerak (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een groenere maatschappij? Woning Langerak isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2775 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Langerak. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3850)
€705
(€4850)
€1170
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€240
(€1600)
€380
(€3450)
Spouwmuur€360
(€1750)
€420
(€2625)
€880
(€3375)
HR++ glas€190
(€2875)
€305
(€3125)
€395
(€5400)
isolatie langerak 2967

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Langerak?

Waarom mijn woning in Langerak isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Delta en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Formido, Hubo, Hornbach, Multimate, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 25% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Langerak extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Langerak. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Langerak wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Langerak voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Langerak. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen