Isolatie Nieuwpoort

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nieuwpoort? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de kruipruimte en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Nieuwpoort. We zoomen in op thema’s als het dak isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuwpoort-2965

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Hogere woningwaarde

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2965
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna ontdek jij de populairste methodes om je woning in Nieuwpoort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwpoort is voordeling (rond de € 830 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €210 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1600 en de potentiële besparing ligt op €220, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nieuwpoort kost gemiddeld €5250. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1170. De besparing loopt op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12100. Je profiteert van plusminus €830 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we allerlei alternatieve opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nieuwpoort (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Nieuwpoort isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. Dat is dus al gauw €1125 op jaarbasis. Op deze pagina tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nieuwpoort. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4300)
€705
(€4600)
€1150
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€220
(€2350)
€355
(€3550)
Spouwmuur€200
(€1300)
€510
(€1975)
€930
(€3350)
HR++ glas€200
(€2400)
€330
(€3725)
€350
(€5175)
isolatie nieuwpoort 2965

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nieuwpoort?

Waarom mijn woning in Nieuwpoort isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400 en besparen tot €210 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Multimate, Hubo, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 20 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Nieuwpoort een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuwpoort. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Nieuwpoort wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nieuwpoort voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Nieuwpoort. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen