Isolatie Ottoland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ottoland? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels enkele acties zoals tussenwanden isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Ottoland. Je leest uitvoerig over items als deuren isoleren en steenwol. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-ottoland-2975

 • Lagere maandlasten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2975
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand lees jij de aantrekkelijkste manieren om je woning in Ottoland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ottoland is goed te betalen (vanaf € 720 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn ongeveer €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €265 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ottoland kost ongeveer €4800. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. De besparing loopt op tot €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Het rendement is zo’n €790, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Daarnaast kennen we verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Ottoland (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een CO-2 reducerende wereld? Woning Ottoland isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar. Hieronder ontdek je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Ottoland. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€605
(€7150)
€1000
(€9300)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€225
(€2450)
€395
(€2750)
Spouwmuur€275
(€925)
€680
(€2525)
€840
(€3275)
HR++ glas€250
(€2950)
€305
(€3450)
€430
(€4900)
isolatie ottoland 2975

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ottoland?

Waarom mijn woning in Ottoland isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Greenchoice en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450, waarbij u een besparing realiseert van €255, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Formido, Karwei, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt een huis isoleren interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Ottoland een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Ottoland. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Ottoland wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ottoland voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Ottoland. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen