Isolatie Hulst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hulst? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Hulst. We bespreken onderwerpen als isolerende kozijnen en U-waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hulst-4561

 • Lagere energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4561
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna tref je de interessantste stappen om jouw woning in Hulst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hulst is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 730 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €205 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Hulst kost zo’n €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Dit levert op ong. €890, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste alternatieven. Hierna behandelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hulst (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Hulst isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hulst. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3200)
€845
(€5100)
€1150
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€250
(€2100)
€350
(€3450)
Spouwmuur€180
(€1475)
€590
(€2175)
€935
(€3100)
HR++ glas€240
(€2850)
€270
(€4250)
€420
(€4900)
isolatie hulst 4561

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hulst?

Waarom mijn woning in Hulst isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100, dat betekent een winst van 340 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, Multimate. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20% van de factuur zijn terug te vragen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Hulst een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Hulst. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Hulst wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hulst voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Hulst. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen