Isolatie Graauw

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Graauw? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie van de spouw of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Graauw. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie buitenkant gevel en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-graauw-4569

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Houdt geluid tegen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4569
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop check je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Graauw te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Graauw is betaalbaar (ongeveer € 940 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €255 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven liggen rond €1725 en je bespaart al snel €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Graauw kost je zo’n €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Daarmee bespaar je ong. €870, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er diverse rendabele alternatieven. Hieronder vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Graauw (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Graauw isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. Dat komt neer op €1350 op jaarbasis. Onderstaand check je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Graauw. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3450)
€655
(€6700)
€930
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€285
(€2450)
€340
(€3350)
Spouwmuur€365
(€1600)
€640
(€2375)
€865
(€3200)
HR++ glas€235
(€2200)
€290
(€3325)
€400
(€4925)
isolatie graauw 4569

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Graauw?

Waarom mijn woning in Graauw isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675 en dat levert gemiddeld op €275, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over veel gebruikte types. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach, Formido, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Graauw extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Graauw. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Graauw wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Graauw voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Graauw. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen