Isolatie Kapellebrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kapellebrug? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen als binnenmuren isoleren en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Kapellebrug. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van deuren en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-kapellebrug-4565

 • Lagere energienota
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Weinig last van geluid
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4565
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand ontdek je de meest interessante toepassingen om jullie woning in Kapellebrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kapellebrug is betaalbaar (vanaf ongeveer € 870 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1800 en de besparing loopt op tot €205 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, glaswol, steenwol, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kapellebrug kost ongeveer €5250. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11300. Hiermee bespaar je circa €770 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook zijn er allerlei mogelijke oplossingen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kapellebrug (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Woning Kapellebrug isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. De besparing komt neer op €1275 (jaarlijks). Hieronder check je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kapellebrug. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4350)
€805
(€5300)
€930
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€245
(€2500)
€345
(€2950)
Spouwmuur€285
(€1150)
€540
(€2200)
€930
(€3550)
HR++ glas€250
(€2150)
€295
(€3225)
€395
(€4625)
isolatie kapellebrug 4565

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Kapellebrug?

Waarom mijn woning in Kapellebrug isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect of Vandebron, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475, waarbij u een besparing realiseert van €305 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Praxis, Multimate, Formido, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 25% van de kosten krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Kapellebrug extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hulst
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Kapellebrug. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Kapellebrug wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kapellebrug voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Kapellebrug. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen