Isolatie Borsele

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Borsele? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals isolatie van de garage of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand vind je bruikbare informatie over isolatie Borsele. Denk aan onderwerpen als isolatie van de schuur en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-borsele-4451

 • Lagere stookkosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Minder ongedierte
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Hierna bekijk jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Borsele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Borsele kan erg voordelig (vanaf zo’n € 740 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €245 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1900 en het bespaart circa €260 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Borsele kost gemiddeld €4850. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Daarmee bespaar je om en nabij €910 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we verschillende aantrekkelijke oplossingen. Hieronder behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Borsele (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste gemeenschap? Woning Borsele isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Borsele. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€815
(€5800)
€1130
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€295
(€2450)
€305
(€2700)
Spouwmuur€265
(€875)
€430
(€1900)
€870
(€3275)
HR++ glas€240
(€1875)
€290
(€4300)
€400
(€5025)
isolatie borsele 4451

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Borsele?

Waarom mijn woning in Borsele isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600 en dat bespaart tot €235, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder check je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Formido, Multimate, Gamma, Karwei, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Door de ondersteuning van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de onkosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Borsele een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Borsele. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Borsele wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Borsele voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Borsele. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen