Isolatie Heikant

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Heikant? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals isolatie binnenkant gevel of isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Heikant. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals de zolder isoleren en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-heikant-4566

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4566
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Heikant te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heikant is betaalbaar beginnend bij € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €240 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €2000 en het resultaat is zo’n €215 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, folie, glaswol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Heikant kost om en nabij de €5800. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12900. Het rendement is zo’n €930, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Heikant (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Heikant isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 per jaar. Op deze pagina calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Heikant. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4100)
€725
(€4700)
€1250
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€280
(€2050)
€340
(€3550)
Spouwmuur€390
(€1125)
€450
(€2100)
€890
(€3550)
HR++ glas€205
(€2025)
€270
(€3200)
€390
(€5375)
isolatie heikant 4566

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

FAQ voor de isolatiespecialist in Heikant?

Waarom mijn woning in Heikant isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Eneco of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400 en dat bespaart tot €280 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Formido, Multimate, Hubo, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 25% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Heikant een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hulst
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Heikant. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Heikant wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Heikant voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Heikant. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen