Isolatie Nieuw Namen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nieuw Namen? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. isolatie van de spouwmuur en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Nieuw Namen. Bijvoorbeeld zaken als isolerende kozijnen en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nieuw-namen-4568

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Geen vochtproblemen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Voor iedere portemonnee
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4568
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina zie je de populairste manieren om jullie woning in Nieuw Namen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nieuw Namen is financieel toegankelijk beginnend bij € 920 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De prijzen liggen rond €2000 en je bespaart al snel €185 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Nieuw Namen kost doorgaans €5650. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Hiermee bespaar je ongeveer €940 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we verschillende mogelijke opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de interessantste opties.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuw Namen (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Nieuw Namen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 p/jaar. Hierna berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuw Namen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3950)
€605
(€5700)
€1110
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€180
(€1750)
€300
(€2800)
Spouwmuur€190
(€750)
€440
(€2150)
€840
(€3050)
HR++ glas€240
(€2875)
€260
(€4150)
€420
(€4725)
isolatie nieuw-namen 4568

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nieuw Namen?

Waarom mijn woning in Nieuw Namen isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800 en besparen tot €295 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder check je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Multimate, Praxis, Karwei, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Nieuw Namen een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor opties in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nieuw Namen. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Nieuw Namen wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Nieuw Namen voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Nieuw Namen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een aangename leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen