Isolatie Goes

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Goes? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals triple glas en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Goes. We bespreken vraagstukken over je spouwmuur isoleren en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-goes-4460

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Weinig last meer van vocht
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4460
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind je de interessantste toepassingen om jouw woning in Goes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Goes is goed te betalen (om en nabij de € 880 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €290 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten bedragen zo’n €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Goes kost +/- €4700. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. De potentiële besparing ligt op €850 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Het voordeel is ongeveer €810 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog een aantal rendabele vormen. Hieronder beschrijven we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Goes (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Woning Goes isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 per jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Goes. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3100)
€805
(€5450)
€930
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€195
(€2150)
€395
(€3300)
Spouwmuur€335
(€1300)
€500
(€2775)
€910
(€3100)
HR++ glas€195
(€2825)
€265
(€3375)
€440
(€5000)
isolatie goes 4460

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Goes?

Waarom mijn woning in Goes isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525 en dat levert gemiddeld op €230 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Multimate, Formido, Praxis, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Goes

Door te profiteren van een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Goes een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.goes.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Goes
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Goes. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Goes wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Goes voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Goes. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen