Isolatie Walsoorden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Walsoorden? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je waardevolle informatie over isolatie Walsoorden. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals triple glas en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-walsoorden-4588

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Voor klein en groot budget
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4588
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna bekijk jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Walsoorden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Walsoorden is financieel toegankelijk (vanaf € 820 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €285, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Walsoorden kost ongeveer €5700. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Hiermee bespaar je pakweg €770, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er verschillende aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Walsoorden (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste maatschappij? Woning Walsoorden isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Walsoorden. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4300)
€655
(€6950)
€1220
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€240
(€2350)
€350
(€2750)
Spouwmuur€245
(€1675)
€630
(€2675)
€795
(€3225)
HR++ glas€190
(€2450)
€300
(€3825)
€365
(€4650)
isolatie walsoorden 4588

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Walsoorden?

Waarom mijn woning in Walsoorden isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en geeft een besparing van €205 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Multimate, Formido, Hornbach, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hulst

Met hulp van subsidies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Walsoorden extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Walsoorden. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Walsoorden wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Walsoorden voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Walsoorden. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen