Isolatie Vogelwaarde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vogelwaarde? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering als isolatie van de bodem en radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Vogelwaarde. We staan stil bij zaken als verwarmingsbuizen isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-vogelwaarde-4581

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Goed voor het milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4581
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand vind je de interessantste onderdelen om een woning in Vogelwaarde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vogelwaarde is voordeling (vanaf plusminus € 810 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €285 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €205 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, dekens, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vogelwaarde kost gemiddeld €5400. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Daarmee bespaar je pakweg €870 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Vogelwaarde (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of een energiezuinige samenleving? Woning Vogelwaarde isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per 12 maanden. Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Vogelwaarde. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3800)
€875
(€5850)
€1040
(€9000)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€235
(€2250)
€365
(€2950)
Spouwmuur€290
(€1150)
€450
(€2375)
€805
(€3250)
HR++ glas€250
(€2150)
€285
(€3575)
€395
(€4700)
isolatie vogelwaarde 4581

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Vogelwaarde?

Waarom mijn woning in Vogelwaarde isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525 en geeft een besparing van €215 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Gamma, Praxis, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15% van de offerte krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Vogelwaarde een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Vogelwaarde. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Vogelwaarde wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Vogelwaarde voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Vogelwaarde. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen