Isolatie Hengstdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hengstdijk? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties als buitenmuren isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over isolatie Hengstdijk. Dit gaan om bijvoorbeeld items als warmtereflecterende folie en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hengstdijk-4585

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Voor klein en groot budget
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4585
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand ontdek jij de populairste acties om jouw woning in Hengstdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hengstdijk is aantrekkelijk beginnend bij € 970 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €2000 en de besparing loopt op tot €205, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hengstdijk kost gemiddeld €5550. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Hiermee bespaar je circa €910 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we nog meer vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hengstdijk (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige toekomst? Woning Hengstdijk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hengstdijk. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3900)
€725
(€6400)
€1210
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€240
(€1800)
€400
(€2900)
Spouwmuur€280
(€825)
€550
(€1925)
€940
(€3400)
HR++ glas€220
(€2600)
€275
(€3650)
€445
(€4725)
isolatie hengstdijk 4585

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hengstdijk?

Waarom mijn woning in Hengstdijk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als Delta of NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en geeft een besparing van €200 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand vind je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Karwei, Multimate, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Via subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Hengstdijk extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hengstdijk. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Hengstdijk wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hengstdijk voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Hengstdijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen