Isolatie Lamswaarde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lamswaarde? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Lamswaarde. Je kunt denken aan onderwerpen als je dak isoleren en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-lamswaarde-4586

 • Besparen op energierekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Duurzame investering
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Veel lokale specialisten

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4586
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje bekijk je de meest interessante methodes om jouw woning in Lamswaarde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lamswaarde is interessant (vanaf plusminus € 820 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De tarieven variëren rond €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €190 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lamswaarde kost zo’n €4700. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Dit levert op om en nabij €860 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we diverse alternatieve mogelijkheden. Hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Lamswaarde (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een energiezuinige gemeenschap? Woning Lamswaarde isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website kijken we naar de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Lamswaarde. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3100)
€685
(€6500)
€1040
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€195
(€1800)
€310
(€3000)
Spouwmuur€325
(€1225)
€640
(€2375)
€795
(€3375)
HR++ glas€205
(€2825)
€315
(€3350)
€445
(€5275)
isolatie lamswaarde 4586

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Lamswaarde?

Waarom mijn woning in Lamswaarde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en geeft een besparing van €275 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach, Multimate, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Lamswaarde extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lamswaarde. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lamswaarde wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lamswaarde voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Lamswaarde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen