Isolatie Kloosterzande

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kloosterzande? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Kloosterzande. We staan stil bij thema’s als isolerende raambekleding en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-kloosterzande-4587

 • Lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Minder storende geluiden
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4587
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna vind je de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Kloosterzande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kloosterzande is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 760 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1700 en je bespaart al snel €225 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kloosterzande kost om en nabij de €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13200. Hiermee bespaar je zo’n €870 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook kennen we meerdere interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Kloosterzande (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Kloosterzande isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. De besparing komt neer op €1225 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Kloosterzande. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3950)
€675
(€4750)
€970
(€9600)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€180
(€1700)
€360
(€3550)
Spouwmuur€180
(€1725)
€510
(€2325)
€945
(€3150)
HR++ glas€235
(€2800)
€325
(€3450)
€430
(€4650)
isolatie kloosterzande 4587

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Vragen voor een isolatiespecialist in Kloosterzande?

Waarom mijn woning in Kloosterzande isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Eneco en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050 en besparen tot €350 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Hubo, Multimate, Gamma, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Door de ondersteuning van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Kloosterzande een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor opties in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Kloosterzande. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Kloosterzande wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kloosterzande voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Kloosterzande. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen