Isolatie Terhole

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Terhole? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder vind je bruikbare informatie over isolatie Terhole. We bespreken thema’s als isolatie van muren en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-terhole-4583

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Voor klein en groot budget
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4583
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal je de meest interessante stappen om jouw woning in Terhole te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Terhole is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 710 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €185 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Terhole kost ongeveer €5100. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13200. De winst is pakweg €790 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er nog een aantal mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Terhole (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een duurzame wereld? Woning Terhole isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. Dat komt neer op €950 op jaarbasis. Hierna vind je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Terhole. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3250)
€825
(€6150)
€1080
(€9650)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€225
(€1700)
€350
(€3600)
Spouwmuur€325
(€1250)
€670
(€2775)
€855
(€3450)
HR++ glas€190
(€2800)
€340
(€3100)
€350
(€4825)
isolatie terhole 4583

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ voor de isolatiespecialist in Terhole?

Waarom mijn woning in Terhole isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Praxis, Gamma, Formido, Hornbach, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Terhole extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Terhole. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Terhole wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Terhole voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Terhole. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen