Isolatie Clinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Clinge? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Clinge. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van schuine dak en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-clinge-4567

 • Een fors lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4567
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk je de interessantste onderdelen om jouw woning in Clinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Clinge is betaalbaar (rond de € 890 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €250 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1650 en het resultaat is zo’n €185 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Clinge kost +/- €5200. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Het voordeel is ongeveer €790 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog enkele mogelijke opties. Hierna bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Clinge (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Clinge isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. De besparing komt neer op €1475 per jaar. Onderstaand ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Clinge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4350)
€725
(€4750)
€1000
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€225
(€1550)
€335
(€2700)
Spouwmuur€320
(€750)
€460
(€2075)
€845
(€3425)
HR++ glas€190
(€2775)
€310
(€4100)
€435
(€5175)
isolatie clinge 4567

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Clinge?

Waarom mijn woning in Clinge isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hulst

Dankzij een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 25% van de kosten kan je terugvragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Clinge een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Clinge. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij onderstaande tips kom je met een isolatieplan Clinge wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Clinge voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Clinge. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen