Isolatie Terneuzen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Terneuzen? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel als bijv. de schuur isoleren of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Terneuzen. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en de groene lening. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-terneuzen-4531

 • Snelle terugverdientijd
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Minder ongedierte
 • Toekomstbestendig

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4531
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna tref je de meest interessante toepassingen om een woning in Terneuzen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Terneuzen is aantrekkelijk (al vanaf € 890 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €245 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn zo’n €1725 en het rendement ligt op zo’n €190 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Terneuzen kost +/- €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. De winst is pakweg €900 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er allerlei interessante vormen. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Terneuzen (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Terneuzen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. Dat komt neer op €875 p/jaar. Hierna kijken we naar de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Terneuzen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4050)
€625
(€6400)
€980
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€280
(€2300)
€330
(€2850)
Spouwmuur€200
(€1400)
€740
(€2525)
€860
(€3425)
HR++ glas€220
(€2025)
€330
(€3150)
€385
(€5125)
isolatie terneuzen 4531

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Terneuzen?

Waarom mijn woning in Terneuzen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425, dat betekent een winst van 215 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma, Multimate, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Via een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 25% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Terneuzen extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Terneuzen. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Terneuzen wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Terneuzen voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Terneuzen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen