Isolatie Ossenisse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ossenisse? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld dubbel glas en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Ossenisse. Dit kan gaan om zaken als binnenmuren isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ossenisse-4589

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4589
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website vind je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Ossenisse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ossenisse is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 840 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €260 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en het rendement ligt op zo’n €240 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ossenisse kost ongeveer €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12400. Dit levert op grofweg €890 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog meer alternatieve alternatieven. Hierna beschrijven we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Ossenisse (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een groenere gemeenschap? Woning Ossenisse isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal berekenen we de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiebedrijf in Ossenisse. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4350)
€625
(€7000)
€1030
(€9250)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€295
(€1900)
€400
(€2900)
Spouwmuur€220
(€1050)
€570
(€1900)
€930
(€3350)
HR++ glas€250
(€2650)
€270
(€4075)
€395
(€5300)
isolatie ossenisse 4589

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ossenisse?

Waarom mijn woning in Ossenisse isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3650 en dat levert gemiddeld op €215 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Mede door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de onkosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Ossenisse een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ossenisse. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Ossenisse wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Ossenisse voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Ossenisse. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen