Isolatie Sint Jansteen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint Jansteen? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via enkele acties zoals de garage isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Sint Jansteen. We zoomen in op zaken als gevelisolatie en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-sint-jansteen-4564

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder tocht in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4564
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check je de meest interessante stappen om je woning in Sint Jansteen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint Jansteen kan erg voordelig (vanaf plusminus € 820 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Sint Jansteen kost +/- €4850. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Dit levert op zo’n €900 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zijn er diverse alternatieve alternatieven. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Sint Jansteen (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijk een energiebewuste samenleving? Woning Sint Jansteen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 op jaarbasis. Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Sint Jansteen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3550)
€845
(€5100)
€940
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€200
(€2250)
€345
(€3250)
Spouwmuur€205
(€950)
€580
(€2450)
€910
(€3350)
HR++ glas€210
(€2225)
€340
(€4100)
€360
(€4725)
isolatie sint-jansteen 4564

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Sint Jansteen?

Waarom mijn woning in Sint Jansteen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Engie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en geeft een besparing van €245, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Praxis, Karwei, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de kosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Sint Jansteen een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Sint Jansteen. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Sint Jansteen wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint Jansteen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sint Jansteen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen