Isolatie Kuitaart

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kuitaart? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de spouw of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met diverse informatie over isolatie Kuitaart. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van deuren en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-kuitaart-4584

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Een verantwoorde warme woning
 • Je kunt veel zelf doen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4584
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind je de populairste manieren om je woning in Kuitaart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kuitaart is betaalbaar beginnend bij € 880 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €275 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De prijzen bedragen zo’n €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kuitaart kost doorgaans €5650. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het rendement is circa €960 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we meerdere rendabele vormen. Hieronder beschrijven we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Kuitaart (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Woning Kuitaart isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per 12 maanden. Onderstaand vind je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Kuitaart. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3600)
€815
(€6450)
€1030
(€9650)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€215
(€1700)
€315
(€2900)
Spouwmuur€290
(€825)
€610
(€2625)
€910
(€3650)
HR++ glas€220
(€2400)
€335
(€3800)
€375
(€4800)
isolatie kuitaart 4584

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kuitaart?

Waarom mijn woning in Kuitaart isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025 en besparen tot €285, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hieronder check je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hulst

Door te profiteren van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Kuitaart een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentehulst.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hulst
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Kuitaart. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Kuitaart wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kuitaart voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Kuitaart. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een gezond wooncomfort en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen