Isolatie Sluis

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sluis? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de vliering of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Sluis. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als de schuur isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-sluis-4524

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een optimale leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4524
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Sluis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sluis is betaalbaar (vanaf ongeveer € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €250 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1725 en het rendement ligt op zo’n €190 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sluis kost plusminus €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Het rendement is grofweg €910 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we meerdere alternatieve oplossingen. Hieronder vermelden we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sluis (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Woning Sluis isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 op jaarbasis. Op deze pagina calculeren we de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Sluis. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4050)
€625
(€6550)
€1020
(€8350)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€200
(€2400)
€370
(€2700)
Spouwmuur€230
(€1525)
€500
(€2775)
€825
(€3325)
HR++ glas€195
(€2275)
€300
(€3475)
€375
(€5150)
isolatie sluis 4524

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Sluis?

Waarom mijn woning in Sluis isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Delta en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900 en dat levert gemiddeld op €305 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Multimate, Hornbach, Karwei, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Sluis

Mede door subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Sluis een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesluis.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sluis
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Sluis. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sluis wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Sluis voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Sluis. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen