Isolatie Noord-Beveland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Noord-Beveland? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen zoals isolatie van de garage en buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder ontdek je waardevolle informatie over isolatie Noord-Beveland. Dit kan gaan om onderwerpen als de schuur isoleren en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-noord-beveland-4491

 • Lagere energienota
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Rust en comfort in huis
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand achterhaal je de interessantste onderdelen om jullie woning in Noord-Beveland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Noord-Beveland is goed te betalen (vanaf zo’n € 930 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €2000 en je bespaart al snel €285 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, icynene, glaswol, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Noord-Beveland kost doorgaans €4800. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. Het rendement is al snel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11400. Het rendement is zo’n €990 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Noord-Beveland (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige wereld? Woning Noord-Beveland isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Noord-Beveland. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€845
(€5800)
€1170
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€220
(€2450)
€345
(€3350)
Spouwmuur€345
(€975)
€450
(€1925)
€920
(€3525)
HR++ glas€235
(€2175)
€275
(€3075)
€445
(€4650)
isolatie noord-beveland 4491

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Noord-Beveland?

Waarom mijn woning in Noord-Beveland isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent of Vandebron, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750, waarbij u een besparing realiseert van €280 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende acties als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma, Hubo, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noord-Beveland

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25% van de kosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Noord-Beveland een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.noord-beveland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noord-Beveland
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Noord-Beveland. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Noord-Beveland wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Noord-Beveland voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Noord-Beveland. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen