Isolatie Lewedorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lewedorp? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Lewedorp. We staan stil bij topics als isolatie van de schuur en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-lewedorp-4456

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Relatief snel te plaatsen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4456
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Hierna tref je de populairste stappen om jouw woning in Lewedorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lewedorp is financieel toegankelijk (ongeveer € 960 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lewedorp kost om en nabij de €5750. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. De winst is pakweg €900 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we meerdere rendabele alternatieven. Hierna praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Lewedorp (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige wereld? Woning Lewedorp isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 per jaar. Op deze website berekenen we de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Lewedorp. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4250)
€755
(€6050)
€1150
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€275
(€1650)
€300
(€3600)
Spouwmuur€270
(€1550)
€720
(€2650)
€910
(€3500)
HR++ glas€240
(€1875)
€315
(€3325)
€350
(€5250)
isolatie lewedorp 4456

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over de isolatiespecialist in Lewedorp?

Waarom mijn woning in Lewedorp isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en geeft een besparing van €300 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse projecten als vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze pagina vind je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Formido, Karwei, Hornbach, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Via subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Lewedorp een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Lewedorp. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Middels tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Lewedorp wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lewedorp voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Lewedorp. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen