Isolatie Ovezande

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ovezande? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering zoals tussenwanden isoleren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Ovezande. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van buitenmuren en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ovezande-4441

 • Aantrekkelijk rendement
 • Einde van vochtproblemen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4441
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna lees jij de aantrekkelijkste acties om je woning in Ovezande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ovezande is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 780 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €255 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1750 en de winst ligt rond de €265 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ovezande kost je zo’n €5800. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11800. Het rendement is plusminus €920, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we diverse populaire opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ovezande (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Woning Ovezande isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2525 m3. De besparing komt neer op €1150 per 12 maanden. Hierna bekijk je de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Ovezande. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€845
(€7500)
€930
(€9000)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€255
(€1850)
€315
(€2750)
Spouwmuur€230
(€1525)
€470
(€2775)
€905
(€3325)
HR++ glas€195
(€1900)
€305
(€3625)
€360
(€5175)
isolatie ovezande 4441

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Ovezande?

Waarom mijn woning in Ovezande isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Delta en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800, dat betekent een winst van 320, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Praxis, Formido, Gamma, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus een kwart van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Ovezande een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ovezande. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Ovezande wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Ovezande voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Ovezande. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen