Isolatie Kwadendamme

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kwadendamme? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je uiteenlopende informatie over isolatie Kwadendamme. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van de gevel en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-kwadendamme-4434

 • Veel geld besparen
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder last van lawaai van straat
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4434
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website check je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Kwadendamme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kwadendamme is goed te betalen (plusminus € 910 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kwadendamme kost ongeveer €5900. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Dit levert op pakweg €830, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog enkele interessante opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Kwadendamme (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Kwadendamme isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl komen we met de totale kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Kwadendamme. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€615
(€6450)
€980
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€170
(€1700)
€385
(€3500)
Spouwmuur€215
(€1350)
€590
(€2800)
€885
(€3500)
HR++ glas€250
(€2325)
€300
(€3225)
€440
(€5350)
isolatie kwadendamme 4434

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Kwadendamme?

Waarom mijn woning in Kwadendamme isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Delta of NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450 en besparen tot €340 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Multimate, Formido, Praxis, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Kwadendamme extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Kwadendamme. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Kwadendamme wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Kwadendamme voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Kwadendamme. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een comfortabel leefklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen