Isolatie Nieuwdorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nieuwdorp? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Nieuwdorp. Bijvoorbeeld onderwerpen als je dak isoleren en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-nieuwdorp-4455

 • Minder energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Minder ongedierte
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4455
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje bekijk jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Nieuwdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nieuwdorp is financieel toegankelijk (al vanaf € 720 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1650 en het rendement ligt op zo’n €185 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nieuwdorp kost zo’n €4600. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Dit levert op grofweg €980 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we verschillende rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nieuwdorp (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of wellicht een bewuste wereld? Woning Nieuwdorp isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar. Op deze pagina vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Nieuwdorp. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3600)
€845
(€5400)
€920
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€215
(€2550)
€385
(€3600)
Spouwmuur€270
(€1425)
€720
(€2075)
€945
(€3200)
HR++ glas€200
(€2150)
€315
(€3850)
€435
(€4600)
isolatie nieuwdorp 4455

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Nieuwdorp?

Waarom mijn woning in Nieuwdorp isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze pagina check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Formido, Hubo, Gamma, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Nieuwdorp een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Nieuwdorp. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Nieuwdorp wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nieuwdorp voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Nieuwdorp. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen