Isolatie Hoedekenskerke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hoedekenskerke? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel als de buitengevel isoleren of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna lees je uitgebreide informatie over isolatie Hoedekenskerke. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolerende raambekleding en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-hoedekenskerke-4433

 • Snelle terugverdientijd
 • Aangenamer wonen
 • Goed voor het klimaat
 • Minder geluid van buiten
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4433
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna vind jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Hoedekenskerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hoedekenskerke kan erg voordelig (plusminus € 740 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €2000 en het rendement ligt op zo’n €190 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, dekens, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hoedekenskerke kost je zo’n €5600. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. De potentiële besparing ligt op €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. De winst is om en nabij €770 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zien we allerlei rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste vormen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Hoedekenskerke (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een duurzame maatschappij? Woning Hoedekenskerke isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar. Hieronder berekenen we de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hoedekenskerke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4150)
€715
(€5000)
€980
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€270
(€2500)
€335
(€3300)
Spouwmuur€375
(€725)
€740
(€2175)
€805
(€3550)
HR++ glas€245
(€2675)
€310
(€3525)
€415
(€4900)
isolatie hoedekenskerke 4433

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hoedekenskerke?

Waarom mijn woning in Hoedekenskerke isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725 en dat levert gemiddeld op €220, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Praxis, Gamma, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Borsele

Door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Hoedekenskerke een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Borsele
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Hoedekenskerke. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Hoedekenskerke wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hoedekenskerke voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Hoedekenskerke. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een prettig wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen