Isolatie Reimerswaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Reimerswaal? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Reimerswaal. We staan stil bij zaken als gevelisolatie en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-reimerswaal-4401

 • Lagere energierekening
 • Een gezond binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Geluidswerende werking
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna check jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Reimerswaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Reimerswaal is goed te betalen beginnend bij € 980 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1600 en het bespaart circa €195 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Reimerswaal kost om en nabij de €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Het rendement is al snel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13400. Het voordeel is circa €890 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we nog meer mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Reimerswaal (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Reimerswaal isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2650 m3. Dat is dus al gauw €1000 per 12 maanden. Hierna tref je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Reimerswaal. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3850)
€725
(€4800)
€1230
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€280
(€2300)
€320
(€3500)
Spouwmuur€210
(€975)
€450
(€2775)
€875
(€3400)
HR++ glas€200
(€2825)
€325
(€3825)
€365
(€5000)
isolatie reimerswaal 4401

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Reimerswaal?

Waarom mijn woning in Reimerswaal isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025, dat betekent een winst van 300 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hieronder tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Praxis, Karwei, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Reimerswaal

Via een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg een kwart van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Reimerswaal een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.reimerswaal.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reimerswaal
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Reimerswaal. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Reimerswaal wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Reimerswaal voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Reimerswaal. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen