Isolatie Vlissingen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vlissingen? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je belangrijke informatie over isolatie Vlissingen. We zoomen in op items als de gevel isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-vlissingen-4381

 • Hoog rendement
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Een hoger energielabel

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4381
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop vind jij de meest populaire stappen om een woning in Vlissingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vlissingen is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 790 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €240 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1975 en de winst ligt rond de €215 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vlissingen kost plusminus €4800. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Het rendement is pakweg €980 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog een aantal mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Vlissingen (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Vlissingen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar. Op deze website check je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vlissingen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3200)
€675
(€6550)
€1210
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€250
(€1550)
€365
(€2800)
Spouwmuur€190
(€875)
€490
(€2800)
€840
(€3575)
HR++ glas€230
(€2200)
€305
(€3500)
€380
(€5200)
isolatie vlissingen 4381

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Vlissingen?

Waarom mijn woning in Vlissingen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en dat levert gemiddeld op €245 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis, Formido, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Vlissingen

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Vlissingen een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.vlissingen.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Vlissingen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Vlissingen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Vlissingen wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Vlissingen voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Vlissingen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren in een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen