Isolatie Middelburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Middelburg? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder vind je handige informatie over isolatie Middelburg. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolatie van de vliering en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-middelburg-4331

 • Besparen op energierekening
 • Een gezond binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Dempt het geluid
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4331
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Middelburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Middelburg kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 750 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1975 en het bespaart circa €240 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Middelburg kost om en nabij de €4850. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €970. Het rendement is al snel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Hiermee bespaar je grofweg €820, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we allerlei populaire opties. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste vormen.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Middelburg (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Woning Middelburg isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 op jaarbasis. Hieronder check je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Middelburg. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3900)
€575
(€6550)
€1020
(€8450)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€200
(€2000)
€345
(€2750)
Spouwmuur€220
(€850)
€500
(€2600)
€835
(€3200)
HR++ glas€230
(€2300)
€300
(€3400)
€375
(€5225)
isolatie middelburg 4331

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Middelburg?

Waarom mijn woning in Middelburg isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250 en besparen tot €310 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma, Formido, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Middelburg

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Middelburg een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.middelburg.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Middelburg
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Middelburg. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Middelburg wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Middelburg voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Middelburg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren in een gezond binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen