Isolatie Driewegen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Driewegen? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie van de vliering en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je waardevolle informatie over isolatie Driewegen. We gaan aan de slag met items als isolatie van de dakkapel en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-driewegen-4438

 • Een flink lagere energierekening
 • Een gezonde leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Ook geluidswerend
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4438
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop achterhaal jij de meest populaire manieren om jouw woning in Driewegen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Driewegen is voordeling (plusminus € 750 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €255 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen fluctueren rond de €1800 en het bespaart circa €270 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Driewegen kost plusminus €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11500. Daarmee bespaar je zo’n €800, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook bestaan er verscheidene rendabele werkzaamheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Driewegen (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en uiteraard een bewuste maatschappij? Woning Driewegen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2750 m3. Dat is dus al gauw €1275 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Driewegen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4050)
€575
(€5700)
€1250
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€290
(€2300)
€395
(€3400)
Spouwmuur€335
(€1675)
€670
(€2650)
€920
(€3425)
HR++ glas€245
(€2750)
€325
(€4075)
€375
(€5275)
isolatie driewegen 4438

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Driewegen?

Waarom mijn woning in Driewegen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en dat bespaart tot €265, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Driewegen een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Driewegen. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Driewegen wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Driewegen voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Driewegen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren in een gezond wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen