Isolatie Borssele

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Borssele? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen als isolatie van binnenmuren of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Borssele. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de zolder en lambda waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-borssele-4454

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4454
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand achterhaal jij de meest rendabele stappen om je woning in Borssele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Borssele is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 990 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1625 en het bespaart circa €230 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Borssele kost zo’n €5800. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het rendement is circa €880 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we meerdere rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Borssele (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiebewuste maatschappij? Woning Borssele isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Borssele. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3500)
€765
(€6650)
€1060
(€9900)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€285
(€1750)
€385
(€3500)
Spouwmuur€175
(€1625)
€430
(€2350)
€850
(€3375)
HR++ glas€245
(€2975)
€315
(€3800)
€360
(€5125)
isolatie borssele 4454

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Vragen voor een isolatiespecialist in Borssele?

Waarom mijn woning in Borssele isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Delta of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425, dat betekent een winst van 310 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 25% van de kosten kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Borssele een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Borssele. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Borssele wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Borssele voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Borssele. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen