Isolatie Heinkenszand

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Heinkenszand? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een isolatiemaatregel zoals spouwmuurisolatie en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Heinkenszand. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als dakisolatie en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-heinkenszand-4451

 • Uitstekend rendement
 • Een optimaal leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Buitengeluid absorberen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand ontdek je de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Heinkenszand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heinkenszand kan erg voordelig (vanaf plusminus € 820 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €285 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1675 en het rendement ligt op zo’n €195 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, folie, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Heinkenszand kost doorgaans €4950. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Dit levert op ongeveer €920 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Heinkenszand (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of een bewuste gemeenschap? Woning Heinkenszand isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website calculeren we de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Heinkenszand. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3100)
€855
(€7150)
€1090
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€250
(€2250)
€315
(€3400)
Spouwmuur€255
(€950)
€450
(€2425)
€805
(€3675)
HR++ glas€210
(€2775)
€340
(€3875)
€420
(€5300)
isolatie heinkenszand 4451

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Heinkenszand?

Waarom mijn woning in Heinkenszand isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125 en geeft een besparing van €350 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Multimate. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Via subsidies wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de offerte kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Heinkenszand een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Heinkenszand. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Middels de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Heinkenszand wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Heinkenszand voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Heinkenszand. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen