Isolatie Ellewoutsdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ellewoutsdijk? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Ellewoutsdijk. We zoomen in op items als de zolder isoleren en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ellewoutsdijk-4437

 • Lagere energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4437
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand zie je de meest toegepaste acties om je woning in Ellewoutsdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ellewoutsdijk kan zeer goedkoop (om en nabij de € 900 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven zijn zo’n €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ellewoutsdijk kost zo’n €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Het rendement is al snel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het voordeel is circa €940, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we allerlei mogelijke opties. Hieronder praten we over de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ellewoutsdijk (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste toekomst? Woning Ellewoutsdijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 p/jaar. Hieronder ontdek je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Ellewoutsdijk. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3900)
€855
(€5450)
€1120
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€245
(€2000)
€385
(€3250)
Spouwmuur€335
(€1250)
€470
(€2675)
€890
(€3175)
HR++ glas€190
(€2875)
€260
(€3150)
€405
(€4550)
isolatie ellewoutsdijk 4437

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ellewoutsdijk?

Waarom mijn woning in Ellewoutsdijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200, waarbij u een besparing realiseert van €280 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hornbach, Multimate, Hubo, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Via een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de kosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Ellewoutsdijk een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Ellewoutsdijk. Bekijk ook eens GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Ellewoutsdijk wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ellewoutsdijk voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Ellewoutsdijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen