Isolatie s-Heer Abtskerke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in s-Heer Abtskerke? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties als bijv. isolatie van buitenmuren of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie s-Heer Abtskerke. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-s-heer-abtskerke-4444

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een gezond leefklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Je kunt veel zelf doen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4444
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop bekijk jij de meest interessante acties om jouw woning in s-Heer Abtskerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in s-Heer Abtskerke kan erg voordelig (vanaf plusminus € 850 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €265 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €285, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in s-Heer Abtskerke kost je zo’n €4550. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. De potentiële besparing ligt op €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Hiermee bespaar je plusminus €800 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verscheidene mogelijke alternatieven. Hieronder bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in s-Heer Abtskerke (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een duurzame maatschappij? Woning s-Heer Abtskerke isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. Dat is dus al gauw €950 (jaarlijks). Hierna komen we met de uiteindelijke kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in s-Heer Abtskerke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4000)
€835
(€5950)
€930
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€210
(€2500)
€385
(€3500)
Spouwmuur€365
(€1525)
€520
(€2375)
€785
(€3150)
HR++ glas€205
(€1950)
€275
(€3550)
€440
(€5250)
isolatie s-heer-abtskerke 4444

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in s-Heer Abtskerke?

Waarom mijn woning in s-Heer Abtskerke isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Energiedirect of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier zie je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hubo, Formido, Multimate, Gamma, Karwei. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa een kwart van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in s-Heer Abtskerke extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in s-Heer Abtskerke. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan s-Heer Abtskerke wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in s-Heer Abtskerke voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in s-Heer Abtskerke. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen