Isolatie Veere

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Veere? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering zoals plat dak isoleren of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met nuttige informatie over isolatie Veere. We zoomen in op onderwerpen als radiatorfolie aanbrengen en purschuim. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-veere-4351

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder tocht in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4351
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop check jij de meest rendabele acties om je woning in Veere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Veere is voordeling (om en nabij de € 810 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €220 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Veere kost +/- €5000. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13300. Je profiteert van ongeveer €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog meer interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Veere (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Woning Veere isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 p/jaar. Onderstaand vind je de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Veere. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4150)
€675
(€6400)
€1150
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€275
(€1850)
€345
(€2900)
Spouwmuur€380
(€1100)
€460
(€2450)
€795
(€3425)
HR++ glas€210
(€2725)
€285
(€3800)
€420
(€4625)
isolatie veere 4351

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Veere?

Waarom mijn woning in Veere isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125, dat betekent een winst van 315 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande projecten als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Praxis, Multimate, Gamma, Hornbach, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Veere

Door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Veere een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.veere.nl voor opties in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Veere
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Veere. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Veere wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Veere voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Veere. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen