Isolatie s-Gravenpolder

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in s-Gravenpolder? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een investering als de binnengevel isoleren of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie s-Gravenpolder. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als HR++ glas en isolatieplan. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-s-gravenpolder-4431

 • Lagere energienota
 • Een aangename leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Buitengeluid absorberen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4431
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna tref je de meest toegepaste methodes om jullie woning in s-Gravenpolder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in s-Gravenpolder is goed te betalen (vanaf zo’n € 980 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten zijn ongeveer €1625 en het bespaart circa €280 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, dekens, steenwol, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in s-Gravenpolder kost ongeveer €4950. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. De potentiële besparing ligt op €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Je profiteert van zo’n €870 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we meerdere alternatieve opties. Hierna bespreken we de populairste opties.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in s-Gravenpolder (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een groenere samenleving? Woning s-Gravenpolder isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 per jaar. Hieronder komen we met de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in s-Gravenpolder. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4000)
€675
(€7000)
€960
(€9700)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€175
(€2650)
€345
(€3350)
Spouwmuur€290
(€1550)
€600
(€2775)
€870
(€3400)
HR++ glas€215
(€2550)
€290
(€3700)
€445
(€5150)
isolatie s-gravenpolder 4431

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in s-Gravenpolder?

Waarom mijn woning in s-Gravenpolder isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475 en dat levert gemiddeld op €230, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Multimate, Formido, Karwei, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Borsele

Door te profiteren van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in s-Gravenpolder een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in s-Gravenpolder. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Dankzij onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan s-Gravenpolder wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in s-Gravenpolder voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in s-Gravenpolder. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen