Isolatie s-Heerenhoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in s-Heerenhoek? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering zoals de gevel isoleren en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je handige informatie over isolatie s-Heerenhoek. We gaan aan de slag met thema’s als je dak isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-s-heerenhoek-4453

 • De energienota gaat omlaag
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder geluid van buiten
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4453
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de meest populaire methodes om je woning in s-Heerenhoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in s-Heerenhoek is interessant (om en nabij de € 950 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen variëren rond €1975 en het rendement ligt op zo’n €270 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in s-Heerenhoek kost +/- €5000. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Het rendement is al snel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Je profiteert van plusminus €970 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in s-Heerenhoek (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Woning s-Heerenhoek isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in s-Heerenhoek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3900)
€595
(€4850)
€920
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€255
(€2200)
€310
(€3150)
Spouwmuur€235
(€1050)
€660
(€2650)
€845
(€3175)
HR++ glas€195
(€2650)
€330
(€3525)
€360
(€4575)
isolatie s-heerenhoek 4453

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in s-Heerenhoek?

Waarom mijn woning in s-Heerenhoek isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075, dat betekent een winst van 325 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hierna vind je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Hubo, Multimate, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borsele

Dankzij opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in s-Heerenhoek een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borsele.nl voor opties in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borsele
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in s-Heerenhoek. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van ons stappenplan kom je met een isolatieplan s-Heerenhoek wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in s-Heerenhoek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in s-Heerenhoek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen